İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ

Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi & AKTS Bilgi Paketi

Aşçılık Programı Düzey ( Önlisans), TYYÇ: 5. Düzey, QF-EHEA:Kısa Düzey, EQF-LLL: 5. Düzey

Genel Bilgi

(Programın ayrıntılı bilgileri aşağıda belirtilmiştir.)
Ülke Ekonomisi içinde Yiyecek-İçecek Sektörü önemli ölçüde payı vardır. Yiyecek- İçecek sektörü çok değişik alanlarda faaliyet göstermektedir. Yiyecek İçecek sektörü, faaliyet gösterdiği alanlarda ürün çeşitlendirmesine giderek Dünya Mutfakları, Yöresel Mutfaklar, Modern mutfak uygulamaları, değişik sunum teknikleri ile insanların temel gereksinimlerini karşılarken turizm açısından yiyecek içecek ile yepyeni destinasyonlar yaratılmaktadır ve ülkenin yeme- içme kültürünün de tanınmasını sağlanmaktadır. Çeşitlenen Yiyecek içecek işletmeleri ile nitelikli eleman gereksinimi yaratmaktadır.